palsta taas täynnä paskanjauhajia ja jeesustelijoita. sinne ei kannata tätä mielipidettä laittaa, koska mähän en voi olla mistään mitään mieltä kun mulla ei oo lapsia ja imetyskokemusta.

silti oon miettiny kauheesti viime päivät tätä imetysasiaa, ja luin täyttä paskaa sisältävän kirjan "blivande mamma" jonka on kirjottanu imetysjeesus Gro Nylander.

kirjassa on pohjimmiltaan kyse imettämisen tärkeydestä, mutta siinä annetaan ymmärtää että olet paska mutsi jos et imetä, ja isää ei tarvita ollenkaan koska isäthän ei osaa imettää, ja parempi ois, jos äidistäki ois vaan tissit ku ei muuta tarvita.

tissit. ne ei oo siinä teidän seksuaalisten halujenne takia, vaikka se varmasti auttaaki. tissit on tehty imettämistä varten. elukoillaki on tissit, mut et sä nää sonniakaan imemässä lehmän tissiä enää aikusena? tissin sisällä on mahtava mekanismi, joka tuottaa maitoa juuri sen tissityypin jälkeläisille. eli jos oot ihminen, tissi tekee maitoa ihmiselle and so on...

mistä tissi tietää mitä sen pitää tehä? no neuvolantäti kertoo. EI! "Maidon eritykseen vaikuttavat äidin prolaktiini- ja oksitosiinihormonit sekä rintojen saama stimulaatio (vauvan imu tai lypsäminen)" sanoo wikipedia ja maalaisjärki.

kun sä oot synnyttäny, lapsi annetaan sulle? mitä varten? osaahan ne hoitajat antaa korvikepullon, paskaako me niillä lapsilla tehään, huilataan nyt ihan rauhassa vaan. ei... otetaan se lapsi syliin ja tissi suuhun. lapsi imee ja imee ja tadaa! mitään ei tuu. pari outoa tippaa vaan. mutta tissit huomaa et ei helvetti nyt tuo haluu jotain ihan muuta ku seksiä. alkaa maidon nousu. abouttirallaa kolmantena neljäntenä päivänä. ja lapsi selviää.

 

MUTTA! mitäs jos maito ei nousekkaan? tai jos sitä ei tuu tarpeeks vaikka kuinka tarjoisit tissiä ja yrität? yrititkö? no hyvä, saat anteeks. sitten voi antaa lisämaitoa tai tarjota korviketta. en siis oo sitä vastaan, mutta mun mielestä äidinmaito on lapselle niin tärkeetä että sitä ei vaan voi valita pois. ei voi sanoa että "en mä viitti imettää ku korvikkeella pääsee niin helpolla" tai "ei oo pakko ku korvike antaa samat ravinteet" ei anna. onhan se parempaa ku lehmänmaidon antaminen toki.

 

Lapsi tulee tässä imetys asiassa aina ekana. ei äiti.